| Burgonyával töltött burgonya receptKöretek Hozzávalók: Kell pár nagyobb, de egyforma burgonya. kevés pürének való burgonya is kell. vaj tej delikát só bors sajt szalonna vagy kolbász a tetejére Elkészítés: Burgonyával töltött burgonya Kell pár nagyobb, de egyforma burgonya. Pucold meg vágd félbe és szedd ki a közepét óvatosan egy kanállal. Rakd fel a tűzre és főzd meg. Közben pucolj még egy pár szem burgonyát és főzd meg pürének. (miután leszűrted a burgonyát, tegyél bele kis vajat, tejet, sót, delikátot, borsot majd törd össze.) Mikor megfőttek a nagyobb burgonyák óvatosan szűrd le a levét, úgy hogy ne törjenek össze, Tedd kizsírozott tepsibe úgy, hogy a lukas fele legyen felfelé, ezt töltsd meg a pürével és reszelj rá sajtot (rakhatsz bele egy kis bacon szalonnát is) Majd ezt tedd be a sütőbe és süsd addig, hogy a sajt a tetején aranybarna legyen. Jó étvágyat Köretnek hús vagy hal mellé kiváló. Tanácsok: ovatosan főzd kicsi lángon vagy alacson fokozaton mert a nagy buirgonya könnyen törik mindig többet csinálj a nagyból mert 1-1 tuti szétesik zsírozd be a tepsit mert leéghet Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: zsanna13 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |