| Diószósz receptKöretek Hozzávalók: 5 dkg dalát dióbél kevés olaj 1 fej vöröshagyma 2 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 3 dl tej 1 dl víz 1 csapott evőkanál liszt őrölt bors, só Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és rászórjuk a diót. 1-2 percig együtt pirítjuk, aztán öntünk rá egy dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a víz el nem fő. Hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig kavarjuk, amíg a paradicsom levet nem enged. A lisztet óvatosan simára keverjük a tejjel és besűrítjük vele a mártást. Jól felforraljuk, és ha kell, utána ízesítünk még ízlésünk szerint. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |