Tutireceptek.hu fejléc

Rántott zöldséggolyók recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
10 dkg liszt
1,5 dl tej
1 tojás
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
bő olaj

Elkészítés:
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.

A zöldségeket a gomba kivételével enyhén sózott vízben, a forrástól számítva kb. 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük. Leszűrjük, és jól lecsurgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt zöldségeket, összekeverjük, meghintjük a liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk, amíg sűrű massza lesz. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az olajat kb. 170 fokra (amikor a beledobott kis darabka sisteregve feljön a tetejére) felforrósítjuk. A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a forró olajban 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Tanácsok:
kiskegyedből ollózva!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rántott patisszon » Rukkolás-baconos rántotta » Tojásrántotta a la Csabi » Húsvéti rántott sajt
» Olaszos rántott hús » Rántott karaj tepsiben » Bogyós rántott sajt » Betyáros rántott szelet
» Rántott krumpli » Kefíres rántott csirke » Hagymás rántott cukkini » Cukkinis rántotta
» Zöldséges rántotta » Töltött rántott tojás » TOFU rántotta » Rántott brokkoli variációk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.