| Sült karfiol fokhagymás mártogatóssal (vegan) receptZöldséges ételek Hozzávalók: A karfiolhoz: 1 fej karfiol rózsákra szedve 0.5 bögre rizstej 0.5 bögre víz 0.75 bögre tönköly fehérliszt 2 tk. fokhagymapor 1 tk. füstölt pirospaprika 1 tk. őrölt római kömény só, bors 1 ek. kókuszzsír 1 bögre édes vagy csípős chili szósz A mártogatóshoz: 0.5 bögre vegán majonéz 2 ek. rizstej 1 tk. almaecet 2 gerezd zúzott fokhagyma só, bors zöldfűszer Elkészítés: Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze a lisztet, fokhagymaport, pirospaprikát, római köményt, sót, borsot. Lassan adagoljuk hozzá a rizstejet, a vizet, és keverjük csomómentesre. A rózsákra szedett karfiolt mártogassuk bele, a felesleget csepegtessük le, és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehet a sütőbe. Süssük kb. 25-30 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Félidőben fordítsuk meg a karfiolokat. Egy lábasban olvasszuk fel a kókuszzsírt, és keverjük össze a chili szósszal. A megsült és enyhén kihűlt karfiolokat mártogassuk meg a chili szószban, majd tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük újabb 15-20 percig úgy, hogy félidőben másik oldalukra forgatjuk a karfiolokat. Közben egy tálkában keverjük össze a mártogatós hozzávalóit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |