| Sült, habos sárgadinnye receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db sárga- vagy zöld belű dinnye 3 dl tejszín 5 tojás 1 kávéskanál liszt 20 dkg darált dió vagy mandula 15 dkg + 1 evőkanál porcukor 1 cs. vaníliás cukor 3 dkg teavaj 5 dkg csokoládéreszelék Elkészítés: A dinnyék héját és magját eltávolítjuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágva, kivajazott tűzálló tálba halmozzuk. A tojássárgákat 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál liszttel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd elkeverjük a darált dióval, ill mandulával és leöntjük vele a gyümölcsöt. Az egészet bevonjuk a tojások kemény habbá vert, 1 evőkanál porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral ízesített fehérjével és 160 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt tejeskávé színűre sütjük, - még azon forrón megszórjuk csokoládéreszelékkel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |