Tutireceptek.hu fejléc

Sült fagylalt (Kata-féle) recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
3 tojásból sütött piskótalap
6 tojásfehérje
350 gr kristálycukor
500 gr eper fagylalt
1 dl rum

Elkészítés:
A piskótalapból 4, egyenként kb. 10 cm átmérőjű
tésztakorongot kiszúrunk. Lehűtött tányérokra rakjuk, majd egyenletesen a közepükre halmozzuk az eper fagylaltot. A maradék piskótával a fagylalt kúpot körbetapasztjuk, majd az így kapott remekeket mélyhűtőbe rakjuk. A tojás fehérjét habbá verjük, a vége felé a Koronás cukor felét is hozzáadjuk. A többi cukrot 1 deci vízzel sziruposra főzzük, a kemény tojáshabhoz adjuk. A mélyhűtőből kivett fagylaltot ezzel a cukros habbal bevonjuk, villával megcifrázzuk. A tetejét egy kevés Koronás porcukorral meghintjük, mindegyik csúcsába egy-egy jól megmosott fél tojáshéjat ültetünk.
Forró sütőben kb. 5 percig sütjük, vigyázva, hogy a fagylalt nehogy megolvadjon. A tojáshéjba rumot töltünk, meggyújtjuk és ezt a desszertkülönlegességet azonnal tálaljuk. "


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Néger kocka Kata-féle » Horizont szelet(Kata-féle) » Diétás gyümölcsfagylalt » Brownie(Kata-féle)
» Áfonyás fagylalt » Morgós csúcs(Kata-féle) » Joghurtos málnafagylalt » Túrós felfújt(Kata-féle)
» Mézes-krémes Kata-féle » Csokoládés tejszínfagylalt » Kakaófagylalt » Tutti-frutti fagylalt
» Kávékrém Fagylalt » Meggyes fagylaltkehely » Eperfagylalt gyümölccsel » Rákóczi túrós(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.