| Sült fagylalt (Kata-féle) receptFagylaltok Hozzávalók: 3 tojásból sütött piskótalap 6 tojásfehérje 350 gr kristálycukor 500 gr eper fagylalt 1 dl rum Elkészítés: A piskótalapból 4, egyenként kb. 10 cm átmérőjű tésztakorongot kiszúrunk. Lehűtött tányérokra rakjuk, majd egyenletesen a közepükre halmozzuk az eper fagylaltot. A maradék piskótával a fagylalt kúpot körbetapasztjuk, majd az így kapott remekeket mélyhűtőbe rakjuk. A tojás fehérjét habbá verjük, a vége felé a Koronás cukor felét is hozzáadjuk. A többi cukrot 1 deci vízzel sziruposra főzzük, a kemény tojáshabhoz adjuk. A mélyhűtőből kivett fagylaltot ezzel a cukros habbal bevonjuk, villával megcifrázzuk. A tetejét egy kevés Koronás porcukorral meghintjük, mindegyik csúcsába egy-egy jól megmosott fél tojáshéjat ültetünk. Forró sütőben kb. 5 percig sütjük, vigyázva, hogy a fagylalt nehogy megolvadjon. A tojáshéjba rumot töltünk, meggyújtjuk és ezt a desszertkülönlegességet azonnal tálaljuk. " A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |