| Eperfagylalt gyümölccsel receptFagylaltok Hozzávalók: 1/2 liter tej, 1/2 cs. csokoládés pudingpor 1 1/2 evőkanál cukor, 4 érett őszibarack, 0,5 kg eperfagylalt, 4 dkg mandula Elkészítés: Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a tűzről, a pudingporral összekeverjük, és felfőzzük úgy, hogy közben néha megkeverjük. Ezután lehűtjük. Az őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és négybe vágjuk. Az eperfagylaltot kehelybe adagoljuk. A hideg csokoládéöntetet ráöntjük, mandulalevelekkel és őszibarackkal díszítjük. Azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |