| Joghurtos málnafagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: (8 adaghoz) 350g friss málna 80g cukor 250g joghurt 150ml kókusztej 2evőkanál zöldcitromlé jégkrémpálcikák műanyag poharak,(pl:joghurtos doboz) Elkészítés: A málnát mossuk meg,csepegtessük le,és az 1/3-át tegyük félre. A többit helyezzük egy tálba,és szórjuk meg a cukor felével. A joghurtot,a maradék cukrot, a kókusztejet és a zöldcitromlevet keverjük össze.A joghurtos massza felét töltsük a műanyag poharakba.Adjuk hozzá a félretett málnát is,majd mindegyiket állitsuk a mélyhűtőbe.Ha a joghurt kezd megfagyni,beledughatjuk a pálcikákat. A becukrozott málnát is pürésítsük,az egyik felét rétegezzük a félig megfagyott joghurtra,majd ismét fagyasszuk le az egészet.A maradék málnapürét keverjük a megmaradt joghurthoz,és öntsük a poharakba,az előző réteg tetejére.5 órán keresztül fagyasztjuk. Tanácsok: kókusztejet a bioboltokban és a hipermarketekben lehet vásárolni,de otthon is elkészíthető.Forrázzunk le 10dkg kókuszreszeléket 1dl tejjel,hagyni kell állni,majd szűrjük le,v.paszírozzuk át. A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |