Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirkemell őzgerincformában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirke-vagy pulykamell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés:
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Tanácsok:
Ha kihült könnyebben lehet szeletelni!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ilus74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis csirkemell » Sajtos töltött csirkemell » Narancsos csirkemell » Avokádós csirkemell
» Sűtőtökös csirkemell » Juhtúrós csirkemell » Csirkemell á la Stik » Kijevi csirkemell
» Sajttal rakott csirkemell » Csirkemell Cserép-módra:-) » Hagymás-túrós csirkemell » Mézes-diós csirkemell
» Mustáros csirkemellek » Sajtkrémes csirkemell » Hagymás- gombás csirkemell » Csirkemell tejmártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.