| Sült csirkecomb szilvaraguval receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre 4 egész csirkecomb 3 gerezd zúzott fokhagyma 6 dkg puha vaj só frissen őrölt bors a szilvaraguhoz: 40 dkg szilva 2 dl száraz vörösbor 1-2 evőkanál barna cukor csipet só 3 dkg vaj 1 dl a sült csirke szaftjából a körethez: 80 dkg burgonya 1-2 dl a sült csirke szaftjából só a tálaláshoz: zöld fűszerek Elkészítés: A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, bekenjük vele a húst, majd kisebb tepsibe fektetjük. Felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük alufóliával. 190 fokra melegített sütőben a húst 25-30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a combokat a sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg szépen meg nem pirulnak. (A sütés során keletkezett szaftot leöntjük és félretesszük.) A szilvaraguhoz a megmosott, szárazra törölt, kimagozott szilvát közepes lángon felhevített serpenyőben átmelegítjük. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót, majd néhány keverés után 1 dl csirkeszaftot is. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat. A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Áttörjük, sóval és a sült csirke szaftjával ízesítjük. A sült csirkecombot zöld fűszerekkel díszítve, a szilvaraguval és a tört burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |