Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirkecomb szilvaraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre
4 egész csirkecomb
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg puha vaj

frissen őrölt bors
a szilvaraguhoz:
40 dkg szilva
2 dl száraz vörösbor
1-2 evőkanál barna cukor
csipet só
3 dkg vaj
1 dl a sült csirke szaftjából
a körethez:
80 dkg burgonya
1-2 dl a sült csirke szaftjából

a tálaláshoz:
zöld fűszerek

Elkészítés:
A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, bekenjük vele a húst, majd kisebb tepsibe fektetjük. Felöntjük 1 dl vízzel és lefedjük alufóliával. 190 fokra melegített sütőben a húst 25-30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a combokat a sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg szépen meg nem pirulnak. (A sütés során keletkezett szaftot leöntjük és félretesszük.)

A szilvaraguhoz a megmosott, szárazra törölt, kimagozott szilvát közepes lángon felhevített serpenyőben átmelegítjük. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót, majd néhány keverés után 1 dl csirkeszaftot is. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.

A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Áttörjük, sóval és a sült csirke szaftjával ízesítjük.

A sült csirkecombot zöld fűszerekkel díszítve, a szilvaraguval és a tört burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirkecomb » Banános csirkecombok » Kókuszos csirkecomb » Csirkecomb mustármártásban
» Rozmaringos csirkecomb » Gombás csirkecomb » Lecsós csirkecomb » Majoránnás csirkecombok
» Csirkecomb gazdagon töltve » Tejfölös csirkecombok » Mézes-narancsos csirkecomb » Gombás csirkecombok
» Sörös csirkecomb » Tepsiben sütött csirkecomb » Rántott csirkecombfilé » Sörben sült csirkecomb 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.