| Sült csirkecomb illatos cukkini karikákkal, sajtmártással (update1) receptHozzávalók: 4db csirkecomb 50 dkg cukkini 10dkg margarin 10dkg norbi liszt 0,5l tej könnyű sajt (Óvári, Anikó) vöröshagyma, paradicsom, paprika,só, bors, majoranna, oregano, bazsalikom, olíva olaj Elkészítés: A csirkecombot megtisztítjuk, borssal, sóval, majorannával alaposan bedörzsölve kevés olíva olajjal sütőbe tesszük. Vöröshagymával, fokhagymával, friss paradicsommal és zöldpaprikával körberakjuk, így gondoskodva a comb végső ízvarázsáról. Közben elkészítjük a könnyű sajtmártást, melyhez felhevített margarinba kevert n. lisztet adagolunk, forralt tejjel felengedjük. Kézi vagy gépi habverővel simára keverjük, miközben a könnyű nem zsíros reszeltsajtot hozzáadagoljuk. Őrölt szerecsendióval, sóval, fehér borssal ízesítjük. Utolsó fázisként a megmosott friss cukkinik végeit levágjuk, majd kb 1 cm-es karikákra szeleteljük. Illatos fűszerekkel – oregáno, bazsalikom, kakukkfű – bedörszőlve negyedórát érni hagyjuk, majd a csirke elkészülte után a forró sütőben olívaolajon átsütjük. Tálaláskor a csirkecomb „nyelét” alufóliába vagy elegánsabban díszesen vágott szalvétába tekerjük. Tanácsok: Update 1! A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |