| Sült csirke fűszeres narancsmártással receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: A húshoz: 1 egész csirkemellfilé 2 ek. olívaolaj só bors liszt a forgatáshoz A mártáshoz: 1 ek. vaj 1 kis fej vöröshagyma 1 tk. kubebabors 1 kk. őrölt kurkuma 1 narancs filézve + 1 narancs leve 1 tk. étkezési keményítő só Elkészítés: A csirkemellet elfelezzük, majd darabonként 6-6 szeletre vágjuk. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd serpenyőben felhevített olívaolajon aranybarnára sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat. Beleszórjuk a mozsárban megtört kubebaborsot, a finomra vágott vöröshagymát és kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma aranyszínű lesz. Kurkumával és sóval ízesítjük, majd hozzáöntjük a narancslében elkevert étkezési keményítőt és készre főzzük a mártást. A végén beleforgatjuk a narancsgerezdeket. A hússzeleteket párolt rizsre fektetjük, majd narancsmártást kanalazunk rá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |