| Spenótos göngyölt csirke/pulyka receptHúsételek Hozzávalók: 1 személyre: 2 szelet csirke/pulykamell 1 kis pohár joghurt 4 vékony szelet sovány sajt 2 marék friss spenótlevél só, bors, fokhagyma Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borzossuk, majd egy mélyebb edénybe fektetjük, ráöntjük a joghurtot és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. A spenótleveleket megfonnyasztjuk, pici sóval és fokhagymával ízesítjük. A joghurtban ázott husikat lefektetjük egy deszkára, sajtot teszük rájuk, majd a megfonnyasztott spenótleveleket is elegyengetjük rajtuk. Ezután feltekerjük és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük. A göngyölegeket sütőzacskóban vagy alufóliából készített batyuban a sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Köretnek párolt zöldség, zöldsaláta, esetleg karfiolpüré a fogyózóknak, rízs, krumplipüré, sült krumpli a szerencsésebbeknek :) Akinek nem kell ügyelni a kalóriákra, nyugodtan panírozza és süsse ki olajban a feltekert göngyölegeket, biztosan úgy is isteni! Jó étvágyat! A receptet beküldte: Katkamano Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |