| Spárgás tésztasaláta sonkával receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 750 g fehér spárga, só, csipetnyi cukor, 1 ek. vaj, 250 g farfalle (masnitészta), 50 g píneamag, 1 gerezd fokhagyma, 1 cs. bazsalikom, 100 ml hidegen sajtolt repceolaj, 50 g frissen reszelt parmezán, bors, 200 g füstölt sonka Elkészítés: A spárgát megmossuk, meghámozzuk és levágjuk a végét. A szárát 4 cm hosszú darabokra vágva a vajjal és a cukorral ízesített sós, forró vízben 15-20 perc alatt ropogósra főzzük, majd leszűrjük. Közben a csomagoláson levő utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra főzzük a tésztát. Szűrőben lecsepegtetjük, és tálba rakjuk. A pestóhoz zsiradék nélkül aránysárgára pirítjuk a pineamagot, kiszedjük a serpenyőből és hagyjuk kihűlni. A megtisztított fokhagymát négybe vágjuk. A bazsalikomot levelét, a fokhagymával és a pineamaggal együtt mixerben pürévésítjük. Fokozatosan hozzáöntjük a repceolajat, végül beleforgatjuk a parmezánt, és ízesítjük. A pestóval összekeverjük a még meleg tésztát, majd lazán beleforgatjuk a spárgát. A sonkát félbehajtva, a tésztasalátával együtt tányérokra osztva, bazsalikommal díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |