Tutireceptek.hu fejléc

Spárga saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
15 dkg fehér spárga
15 dkg zöld spárga
só, cukor, bors
majonéz
3 dl tejföl
mustár
citromlé
1 fej saláta
1-2 kemény paradicsom
magos, félbarna kenyér

Elkészítés:
A fehér spárgát fejétől a végéig megpucoljuk, a spárga fás végét levágjuk 3 cm-es darabokra vágjuk és sós, cukros vízben főni tesszük. Főzővízbe egy kevés margarint teszünk. Épphogy megfőzzük, leszűrjük. Tartás mártást készítünk: majonézt elkeverjük kétszeres mennyiségű tejföllel, ízesítjük mustárral, citromlével, megborsozzuk. E saláta levélből nagyobbakat tálra tesszük, e spárgát összekeverjük a majonézzel, a kockákra vágott paradicsommal és a saláta kockákra vágott torzsájával, kisebb leveleivel és a saláta leveleken tálaljuk. Lehűtjük. Magos, félbarna, meleg pirítós kenyérrel tálaljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörös káposztasaláta » Almás sajt saláta » Mogyorós vitaminsaláta » Májusi saláta
» Tonhalas tésztasaláta » Cukkinis-spárgás spagetti » Farmersaláta » Rozmaringos sütőtöksaláta
» Csirkés Cézár-saláta II. » Póré- és hagymasaláta » Zöldség saláta » Csípős burgonyasaláta
» Őszi spagettisaláta » Szárnyas uborka saláta » Sajtsaláta » Réteges saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.