| Őszi spagettisaláta receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg spagetti, 1 fürt szőlő (kb. 20 dkg), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál tisztított dióbél, 1 diónyi vöröshagyma, 1 késhegynyi törött fehér bors, ízlés szerint só Elkészítés: A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és egy evőkanálnyi olajra szedem. Jól összekeverem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben a saláta mártásához a szőlőt megmosom, leszemezem, turmixgépben összetöröm, majd szitán átnyomom, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. A dióbelet nejlonzacskóba rakom, és húskalapáccsal ráütök, hogy kissé összetörjön. A tört diót, a tejfölt, a reszelt sajt felét, a megtisztított és finomra vágott hagymát, kevés fehér borsot és a szőlőlevet mártássá keverem, majd hozzáadom a megmaradt olajat. Ha szükséges, csipetnyi cukorral fűszerezem, de ne legyen édes! A kihűlt, főtt tésztára öntöm a mártást jól összekeverem, és néhány órára befedve teszem a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverem, és a megmaradt reszelt sajttal meghintve, néhány szem szőlővel vagy egyéb gyümölccsel feldíszítve kínálom. Saláta-előétel vagy dupla adagban készítve vacsorára is alkalmas étel. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |