Tutireceptek.hu fejléc

Őszi spagettisaláta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg spagetti,
1 fürt szőlő (kb. 20 dkg),
10 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál tisztított dióbél,
1 diónyi vöröshagyma,
1 késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és egy evőkanálnyi olajra szedem. Jól összekeverem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben a saláta mártásához a szőlőt megmosom, leszemezem, turmixgépben összetöröm, majd szitán átnyomom, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. A dióbelet nejlonzacskóba rakom, és húskalapáccsal ráütök, hogy kissé összetörjön.

A tört diót, a tejfölt, a reszelt sajt felét, a megtisztított és finomra vágott hagymát, kevés fehér borsot és a szőlőlevet mártássá keverem, majd hozzáadom a megmaradt olajat. Ha szükséges, csipetnyi cukorral fűszerezem, de ne legyen édes! A kihűlt, főtt tésztára öntöm a mártást jól összekeverem, és néhány órára befedve teszem a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverem, és a megmaradt reszelt sajttal meghintve, néhány szem szőlővel vagy egyéb gyümölccsel feldíszítve kínálom. Saláta-előétel vagy dupla adagban készítve vacsorára is alkalmas étel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettisaláta » Fokhagymás spagettisaláta » Finom spagettisaláta » Csirkés spagettisaláta
» Gazdag háromszögek » Igazi piaci lángos » Pudingos tészta » Brokkolis-sonkás penne
» Töltött lepény (Olcsó) » Burgonyás knédli » Túrós -spenótos burek » Túrós-kapros rakott tészta
» Párizsis tészta » Szeptemberi tésztasaláta » Sült tészta édesen » Sonkás-spenótos fusilli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.