| Májusi saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 db fej saláta, 1 db kígyóuborka, 1 csomó retek, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt, 4 db keményre főtt tojás, 4 evőkanál zabpehely, 2 dl majonéz, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, só és törött bors Elkészítés: A megmosott uborkát héjastul vékony szeletekre gyalulom. A retket felcsíkozom, a salátát laskára vágom, az újhagymát pedíg karikákra vágom.Az így feldarabolt zöldségeket salátástálba teszem. Ráreszelem a kemény tojásokat, majd a tálat befedve teszem be a hűtőszekrénybe. A mártáshoz a majonézt simára keverem a borral meg a tejföllel, majd beleforgatom a zabpelyhet, és sóval, borssal fűszerezem. A mártást külön edényben, ugyancsak a hűtőszekrényben lehűtöm, és közvetlenül csak tálalás előtt öntöm rá a salátára. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |