Tutireceptek.hu fejléc

Májusi saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db fej saláta,
1 db kígyóuborka,
1 csomó retek,
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt,
4 db keményre főtt tojás,
4 evőkanál zabpehely,
2 dl majonéz,
1 dl száraz fehérbor,
2 dl tejföl,
só és törött bors

Elkészítés:
A megmosott uborkát héjastul vékony szeletekre gyalulom. A retket felcsíkozom, a salátát laskára vágom, az újhagymát pedíg karikákra vágom.Az így feldarabolt zöldségeket salátástálba teszem. Ráreszelem a kemény tojásokat, majd a tálat befedve teszem be a hűtőszekrénybe. A mártáshoz a majonézt simára keverem a borral meg a tejföllel, majd beleforgatom a zabpelyhet, és sóval, borssal fűszerezem. A mártást külön edényben, ugyancsak a hűtőszekrényben lehűtöm, és közvetlenül csak tálalás előtt öntöm rá a salátára.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cole slow saláta » Őszi spagettisaláta » Tésztasalátám » Nyers céklasaláta
» Joghurtos tésztasaláta.. » Almás sárgarépa saláta » Fokhagymás spagettisaláta » Paradicsomsaláta 2.
» Ananászos rizssaláta » Szardínia-saláta » Kapros töksaláta » Ördög saláta
» Sárgarépás almasaláta » Csirkés rizssaláta » Szárnyassaláta » Sajtsaláta másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.