Tutireceptek.hu fejléc

Májusi saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db fej saláta,
1 db kígyóuborka,
1 csomó retek,
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt,
4 db keményre főtt tojás,
4 evőkanál zabpehely,
2 dl majonéz,
1 dl száraz fehérbor,
2 dl tejföl,
só és törött bors

Elkészítés:
A megmosott uborkát héjastul vékony szeletekre gyalulom. A retket felcsíkozom, a salátát laskára vágom, az újhagymát pedíg karikákra vágom.Az így feldarabolt zöldségeket salátástálba teszem. Ráreszelem a kemény tojásokat, majd a tálat befedve teszem be a hűtőszekrénybe. A mártáshoz a majonézt simára keverem a borral meg a tejföllel, majd beleforgatom a zabpelyhet, és sóval, borssal fűszerezem. A mártást külön edényben, ugyancsak a hűtőszekrényben lehűtöm, és közvetlenül csak tálalás előtt öntöm rá a salátára.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű saláta » Kinai salata » Finom reteksaláta » Polipsaláta másként
» Burgonyasaláta majonézesen » Juhsajtos uborkasaláta » Coleslaw saláta » Virslisaláta U1
» Diétás franciasaláta » Brutus saláta » Uborkás rizssaláta » Lengyel vitaminsaláta
» Nyári kapros saláta » Caesar saláta csirkével » Dresszinges csirke saláta » Gombasaláta 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.