Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol Gazpacho (Andalúziai eredetű hideg zöldségleves.) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Uborka, paradicsom, fokhagyma, só, almaecet, bazsalikom, zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A meghámozott uborkát és paradicsomot felaprítjuk, turmixgépbe tesszük. Apróra vágott fokhagymadarabkákat teszünk hozzá ízlés szerinti mennyiségben. Pici sóval, egészen kevés alma ecetettel, bazsalikommal ízesítjük, felturmixoljuk. A simára turmixolt levest behűtjük, egészen hidegen tálaljuk.

Tanácsok:
Kánikulában nagyon jól hűsít és pótolja az elvesztett ásványi anyagokat.
Spanyolországban zsemlemorzsával meghintve tálalják.


A receptet beküldte: docens

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madridi gazpacho » Churros (spanyol édesség) » Epres habos metélt hidegen » Hideg szilvapuding
» Hideg citromos szelet » Hideg túró gombócz :) » Spanyol leves (Gaspacho) » Kókuszos hideg kutya
» Sajtleves hideg napokra... » Hideg karfioltál » Hideg csokoládésrízs » őzgerinces hidegtál
» Hideg gyümölcs rizs » Aszpikos hidegtál » Hideg rebarbaraleves » Málnakrémleves hidegen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.