| Spagetti sertésszűzzel, pirított mogyoróval receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg spagetti 30 dkg sertésszűz 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 3 szál újhagyma 2 szál angol zeller olívaolaj 1 dl szójaszósz 2 evőkanál méz 5 dkg natúr földimogyoró Elkészítés: A spagettit sós, lobogó vízben kifőzzük. A húst és a megtisztított zöldségeket felcsíkozzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a felcsíkozott sertésszüzet. Kiszedjük a serpenyőből, és a zsiradékon megpirítjuk a felcsíkozott zöldségeket, hozzáadjuk a szójaszószt, a mézet, beleöntünk kb. fél dl vizet. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a sós vízben kifőzött spagettit. Beletesszük a pirított sertésszüzet és összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mogyoróval. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |