| Kedvenc spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárszalonna , 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evõkanál só Elkészítés: A spagettit , és sós vízben megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve leszûröm. Közben a császárszalonnát nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tûzrõl félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt, és annyi sót, hogy erõsen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfõtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az elõmelegített, forró sütõbe. Annyi ideig sütöm, amíg pirosodni nem kezd a teteje, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserû lesz. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |