| Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg darált hús 1/2 csokor újhagyma 4 gerezd fokhagyma 1/2 db citrom 10 dkg reszelt sajt tengeri só 1 dl olaj 40 dkg spagetti 12 dkg zöldborsó 1,5 dl tejszín frissen őrölt bors 2 csokor petrezselyemzöld Elkészítés: 1. Összedolgozzuk a darált húst a felkarikázott hagymával, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és a sajt 1/4 részével, ízlés szerint sózzuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon. 2. A spagettit kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson megadott utasítás szerint. A borsót szintén puhára pároljuk, a leszűrt spagettihez adjuk, majd meglocsoljuk a tejszínnel, és összeforraljuk. Végül meghintjük frissen őrölt borssal. A meleg gombócokat a zöldborsós spagettivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemmel és a megmaradt reszelt sajttal meghintve. Tanácsok: Tésztafőzésnél-szűrés előtt-mindig tegyünk félre keveset a tészta főzővizéből. Ha sűrű vagy kevés a mártásunk, ezt használjuk a hígításhoz. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |