| Sóskapuding (édes sóskafõzelék) receptFőzelékek Hozzávalók: 1/2 kg soska 1 tojás (ha kicsik akkor kettõ) 2-2.5 dl tej olaj cukor só 1/2 csomag vaniliás pudingpor (vagy liszt) Elkészítés: Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evõkanállal, izlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomómentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sûrûre fõzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani. A hab hozzáadasa után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni. Nagyon szeretik. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |