| Sós pálcika receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyliszt 18 dkg fehér tönkölyliszt 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 4 kk. só 1/2 csomag sütőpor 18 dkg puha vaj 300 g natúr joghurt a tetejére: 1 db tojás szezámmag vagy sajt vagy köménymag Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk. Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy sajtot,vagy köménymagot. Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel vékony csíkokat vágunk a tésztából és a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |