| Sós-magos pálcikák receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg vaj (nem margarin), 1 kávéskanál, szódabikarbóna, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás sárgája, só, sajt, ízlés szerint szezám, len és köménymag, de bármely más mag is kiváló. Elkészítés: A liszttel morzsoljuk el a vajat, szódabikarbónát, majd dolgozzuk össze az áttört túróval. Nyújtsuk ki a tésztát 1/2 cm-es vastagságra, a tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk be sóval, majd a „fiatalító” magokkal, végül reszeljünk egy kevés sajtot a tetejére. Jól vajazzuk ki a tepsit, vágjuk fel derelyevágóval csíkokra a tésztát, és előmelegített sütőben süssük pirosra. Tanácsok: Hamar elkészül, figyeljük! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |