| Kiflicske receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg margarin, 6 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 kg liszt, 3 ek. cukor,(lehet édesítővel is,) 2 dl étolaj, 2 tojássárgája, 2 ek.só, ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag, stb. Elkészítés: Az élesztőt 1 dl tejben megfuttatjuk, 5 dl tejet meglangyosítunk és belekeverjük a cukrot, a 2 csapott ek. sót és a langyos étolajat. A felfuttatott élesztőt hozzáadom, ezeket a liszttel összegyúrom és jól kidolgozom. Kelni hagyom, majd 12 egyenlő részre osztom és egyenként tányér alakúra nyújtom. Egy tányér alakot 8 részre vágok, kisujjnyi margarint teszek a szélesebb részébe, majd kifli formára feltekerem. Ezt követően megkenem tojássárgájával és sajttal vagy magokkal megszórom.Kisit kelni hagyom és előmelegített sütőben ( 180 C-fok), 22-25 perc alatt kisütöm. Est is be lehet gyúrni, másnap pedig kisütni. Folpack-kal letakarva a hűtőben szoktam keleszteni. Tanácsok: Sikeres elkészítést és JÓ ÉTVÁGYAT kívánok! Összesen 96 db. Kalóriatartalom: 84/db kcal Szénhidráttartalom: 10 gramm A receptet beküldte: Filona9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |