| Sonkás-tojásos kelt tésztatekercs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csomag porélesztő vagy 3 dkg friss élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 1 kiskanál só, 1 tojás, 2 evőkanál olívaolaj, 150 ml langyos víz, 4 db keményre főtt tojás, 30 dkg füstölt-főtt húsos sonka, 3 evőkanál lecsepegtetett ecetes torma, 20 cm-es póréhagymaszál, 1 tojás a kenéshez Elkészítés: Lisztet a kelesztőbe szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, a tojást, és az olívaolajat. Hozzáöntjük a langyos vizet, és jól összedolgozzuk. Ne legyen kemény, de szét se folyjon. A tojást karikákra, a sonkát csíkokra vágjuk, a póréhagymát vékony szálakra csíkozzuk. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Tésztára fektetjük a tojásszeleteket, a sonka csíkokat, póré csíkokat és megszórjuk a tormával. Szorosan feltekerjük, megkenjük felvert tojással 190 fokon 30-35 percig sütjük. Tanácsok: Húsvétkor éppen ideális! :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kishoresz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |