| Sonkás Tekercske receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 2,5 dkg tejpor 5 dkg élesztő 5 dkg zsír 5 dkg cukor 1 tojás 1dkg só Töltelék: 25 dkg gépsonka 1 tojás a megkenéshez Elkészítés: 13 dkg lisztet félreteszünk. A többi lisztet a tejporral elkeverjük, majd a keverék közepébe mélyedést nyomunk. A 2,5dl langyos vízben felfuttatott élesztőt ide öntjük. A tojást beleütjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Egy másik edényben a zsírt, a cukrot és a sót simára keverjük, majd a félretett lisztet is a tésztához adjuk. A két keveréket alaposan összegyúrjuk (esetleg adhatunk hozzá még egy kevés lisztet vagy langyos vizet is.) Cipóban, letakarva kb. 45 percig kelesztjük. A tésztát kinyújtjuk, 10x6 cm-es téglalapokra vágjuk, és mindegyikre egy szelet gépsonkát fektetve összetekerjük. A tekercset simára kevert tojással megkenjük, majd kb. 50 percig kelni hagyjuk. A tekercset kikent tepsibe fektetjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. /Mielőtt a sütőben tennénk lehet rá kevéske reszelt sajtot hinteni/ Tanácsok: Gépsonka helyett a tekercseket más felvágottal vagy húsfélével is megtölthetjük, pl kolbásszal, császárszalonnával, füstölt sonkával stb.. A töltelék még finomabb, ha a felvágottra vagy húsra még egy szelet sajtot rádobunk és úgy tekerjük fel!! Elkészítési idő: 140 perc A receptet beküldte: Reza25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |