| Sonkás-tejfölös sült karfiol receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg karfiol (tisztított súly) 1 ek. vaj 3 dl tejföl 2 tojás 20 dkg gépsonka 1 ek. zsemlemorzsa 1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld 10 dkg reszelt sajt só őrölt fehérbors Elkészítés: A karfiolt kis rózsákra szedjük, enyhén sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Keverjük össze a tojásokat a tejföllel, a petrezselyemmel és a felkockázott sonkával, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával megszórjuk az alját és az oldalát is (a felesleget kirázzuk). A karfiolrózsákat tegyük a tálba, öntsük rá a tojásos tejfölt, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje szép színt kap. Frissen tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 445 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |