| Sonkás-paradicsomos csirkemellnyárs sáfrányos rizottóval receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé 10 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka 30 dkg koktélparadicsom 1 kis csokor friss bazsalikom frissen őrölt bors 1/2 dl olívaolaj A sáfrányos rizottóhoz: 3 evőkanál olívaolaj 1 közepes fej fehér édeshagyma 30 dkg kerek szemű rizottó rizs (arborio rizs) 1 l zöldségleves 1 csipet eredeti sáfrány vagy sáfrányos szeklice só frissen őrölt bors 4 kiskanál reszelt parmezán Elkészítés: A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, és éles késsel 1x2 centis darabokra vágjuk. A sonkaszeleteket egyforma darabokra vágjuk. A megmosott, leszárított koktélparadicsomokat hosszában félbevágjuk. A körethez az édeshagymát meghámozzuk. A csirkemelleket a sonkadarabokba csavarjuk, majd a fél koktélparadicsommal és 1-1 megmosott bazsalikomlevéllel váltakozva bambusznyársakra húzzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Míg elkészítjük a köretet, lefóliázva hűtőbe tesszük, ez kb. 30 perc. A forró olajon az apróra vágott édeshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kerekszemű rizst, összekeverjük, felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű forró zöldséglevessel, a sáfrányos szeklicével, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön - néha megkeverve - főzzük. Ha felvette a levet, megint felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű zöldséglevessel, és addig folytatjuk a műveletet (ez kb. 20 perc), míg a rizs fogkeményre puhul, és a rizottó állaga sűrűn folyó lesz. Végül a sonkás csirkenyársakat a forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük, és a forró sáfrányos rizottóval tálaljuk. Megszórjuk reszelt parmezánnal. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |