| Sonkába (vagy baconba) göngyölt spárga csőben sütve receptEgytálételek Hozzávalók: 1 cs. zöld spárga sonkás felvágott v. bacon 2 evk. vaj 1 evk. liszt 2 dl tej 1 tejföl só,bors,szerecsendió 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A spárga alsó, kemény részét levágjuk, alsó harmadát meghámozzuk,megmossuk és forrásban lévő sós,vajas vízben 12-15 percig főzzük(attól függ,hogy milyen vastagok),majd lecsepegtetjük és hagyjuk kicsit hűlni. 2-3 szálat sonkába v. baconba gönygyölünk(én mindkettőtt raktam rá),úgy,hogy az egészet befedje,majd egy jénai aljára fektetjük a tekercseket. A maradék 1 evk. vajon megpezsgetjük a lisztet,beleöntjük a tejet,tejfölt,reszelt sajt 2/3-át és fűszerezzük,s az egészet a spárgákra öntjük,betoljuk a sütőbe. Ha már barnul a teteje(200 fokon),rászórjuk a maradék sajtot és azt is ráolvasztjuk,megbarnítjuk. A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |