| Hátszín Eszterházi módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg hátszín 8 dkg zsír 5 dkg vaj v margarin 20 dkg sárgarépa 15 dkg petrezselyemgyökér 2 dl tejföl 5 dkg liszt 1 közepes fej vöröshagyma ízlés szerint só törött bors szerencsen dió 2 ek cukor pici mustár Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk.Az edénybe felolvasztjuk a zsiradékokat,és beleszórjuk a felszeletelt sárgarépát,fehérrépát,és az apróra vágott hagymát,és a hússzeleteket is rátesszük. Együtt puhára pároljuk.A húst enyhén sózzuk be,és a fűszereket(bors,szerecsendió,cukor)is adjuk hozzá. Mikor a hús megpuhult,vegyük ki,és a puhára párolódott zöldséget törjük át(én botmixerrel csinálom,nem kell teljesen pépesre!!) A tejfölből és lisztből habarást készítünk,pici mustárral,és behabarjuk a zöldséges pürénket.Visszahelyezzük a húst.Ha túl sűrűnek tűnik,vízzel higítsuk a kívánt sűrűségre. 5 percig forraljuk még. Zsemlegombóccal vagy Penne tésztával kínáljuk! Tanácsok: Nem feltétlenül szükséges marha hússal készíteni,sertéskarajból is nagyon finom!!!! Könnyű elkészíteni,és laktató ízletes főétel! Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: era741211 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |