| Snidlinges pulykamell szalonnás zöldborsóraguval receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet ujjnyi vastag pulykamellfilé 1 nagy csokor snidling 4 dkg vaj Só, durvára tört színes bors A zöldborsóraguhoz: 60 dkg zöldborsó 2 dkg vaj 15 dkg húsos füstölt szalonna 8 dl zöldségleves 1 csokor petrezselyem só, őrölt bors Elkészítés: A pulykamellszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd szórjuk meg sóval, színes borssal, és aprított snidlinggel. Fóliával letakarva, 2-3 órára tegyük a hűtőbe pácolódni, majd a közepesen forró vajbn mindkét oldalukat süssük pirosra. A zöldborsóraguhoz az olvasztott vajban pirítsuk meg a kis kockákra vágott szalonnát, majd öntsük hozzá a zöldséglevesben megfőzött, leszűrt zöldborsót. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és közepes tűzön pároljuk össze. Tanácsok: Tálaláskor a sült pulykaszeletet tegyük tányérra, és félig halmozzuk rá a szalonnás zöldborsóragut. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |