Tutireceptek.hu fejléc

Snidlinges pulykamell szalonnás zöldborsóraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet ujjnyi vastag pulykamellfilé
1 nagy csokor snidling
4 dkg vaj
Só, durvára tört színes bors

A zöldborsóraguhoz:
60 dkg zöldborsó
2 dkg vaj
15 dkg húsos füstölt szalonna
8 dl zöldségleves
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors

Elkészítés:
A pulykamellszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd szórjuk meg sóval, színes borssal, és aprított snidlinggel.
Fóliával letakarva, 2-3 órára tegyük a hűtőbe pácolódni, majd a közepesen forró vajbn mindkét oldalukat süssük pirosra.
A zöldborsóraguhoz az olvasztott vajban pirítsuk meg a kis kockákra vágott szalonnát, majd öntsük hozzá a zöldséglevesben megfőzött, leszűrt zöldborsót.
Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és közepes tűzön pároljuk össze.

Tanácsok:
Tálaláskor a sült pulykaszeletet tegyük tányérra, és félig halmozzuk rá a szalonnás zöldborsóragut.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellizált pulykamell » Pulykamell+gombás mártás » Szalonnás sajtleves » Ponty szalonnásan
» Pikáns leves pulykamellből » Magyaros pulykamell » Zöldborsós pulykamell » Pácolt pulykamell
» Spenót pulykamellel » Baconszalonnás spagetti » Szalonnás göngyölt zöldbab » Szalonnás gnocchi
» Szalonnás karfiol » Szalonnás sütőtökleves » Pulykamell Kormi módra » Pulykamellragu leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.