| Siu mai - kínai ravioli receptTésztafélék Hozzávalók: 45 dkg darált sertéshús 1 doboz bambuszrügy 4 db kínai szárított gomba beáztatva 10 dkg koktélrák 1 evőkanál szezámolaj 2 evőkanál szójaszósz só bors 1 evőkanál keményítő 4 evőkanál vízzel elkeverve A tésztához: 50 dkg liszt 1 kávéskanál só 2 dl víz 2 felvert tojás Elkészítés: A tésztához keverjük össze a lisztet, a sót, a tojást és a vizet, majd negyed óráig gyúrjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságra, majd vágjuk fel 5x5 cm-es darabokra. Közben dolgozzuk össze a darált setréshúst, a bambuszt, a felaprított gombát és koktélrákot, a szójaszószt, a szezámolajat, a borsot, sót, a vízzel elkevert keményítőt. Tegyünk egy kanálnyit a töltelékből a tésztákra, majd hajtsuk félbe a tésztákat, és az ujjhegyünkkel zárjuk le. A tésztákat tegyük a bambuszgőzölőbe, és forró gőz fölött pároljuk 7-10 percig. Forrón kínáljuk rizzsel és szójaszósszal, vagy magában előételként. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |