| Sertésszelet szójás mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olívaolaj A szószhoz 1 dl sherry 1 dl ecet 1 dl szójaszósz 2 evőkanál kandiscukor 1 evőkanál gyömbér (reszelt) 5 dkg méz 5 cl narancslé őrölt bors só Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajban megfuttatjuk. A szószhoz a sherryt, az ecetet, a szójaszószt meg a kandiscukrot összekeverjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a gyömbért, a hagymát, a mézet meg a narancslét, és még 3 percig főzzük. A húst felszeleteljük, tálra tesszük, a szósszal meglocsoljuk, és lefedve 30 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, a maradék olajban gyorsan átsütjük, majd sóval, borssal megszórjuk, és még 15 percig pároljuk. Közben a szószt újramelegítjük. Végül a húst egészen vékonyra szeleteljük, és a szósszal tálaljuk. Tanácsok: Párolt rizst adhatunk mellé. A receptet beküldte: pacsirta@citromail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |