| Sertésoldalas lesütve ( fűszeresen ) receptHúsételek Hozzávalók: Kb. másfél kg. sertésoldalas. Két vagy három evőkanál zsír, só, őrölt bors, pirospaprika, tetszés szerint majoránna. Elkészítés: A húst jól megmossuk, két-három darabra felvágjuk (hogy jól férjen a tepsiben), és zsírral kikent tepsibe tesszük. Érdemes olyan tepsit választani, amelyik nem sokkal nagyobb, mint a hús, szinte éppen csak hogy jól elférjen benne. A húst jól megsózzuk, megszórjuk borssal, kevés pirospaprikával, és aki szereti, majoránnával. A maradék zsírt a tetejére tesszük, alufóliával lefedjük, és zsupsz be a sütőbe. A munka nagy részét már el is végeztük. Kb. egy óra hosszat a sütőben közepes, vagy annál kisebb tűzön alufóliával sütjük, majd levesszük róla az alufóliát, a húst megfordítjuk, és kb. fél órát az egyik oldalán, majd fél óra múlva ismét megfordítva a másik oldalán sütjük a sütőben. Amikor szépen megpirult, és puha is a hús, kivesszük. Úgy nézzük meg, hogy megpuhult e, hogy egy evő késsel beleszúrunk a húsba, és amikor könnyen átszúrjuk, akkor készen van. Tanácsok: A zsírral itt nem érdemes spórolni, mert a hús zsírja hidegen is nagyon finom. Kenyérre kenve, és kis sülthúsdarabkákkal, apróra vágott zöldhagymával, zöldpaprikával meghintve nagyon jó vacsora. Köretnek krumplipüré, és/vagy párolt káposzta nagyon finom hozzá. Savanyúságnak jó a csemegeuborka, kovászolt uborka, uborkasaláta. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |