| Citromos csirke más módon receptHúsételek Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű csirkecomb, mell, szárny olivaolaj, vaj(margarin) só őrölt bors mustár(dijoni) 2 egész citrom 1-2 kanál liszt 2- dl tejszín 3 dl csirkealaplé(lehet kockából is) 1 kiskanálnyi reszelt v. őrölt gyömbér apróra vágott petrezselyem szójaszósz (ez nem kötelező) Elkészítés: A megmosott, feldarabolt csirke alkatrészeke, szárazra töröljük. Egy nagy serpenyőben, olivaolajat és vajat (kb. 5 dkg) hevítünk. Jó forróra. Ebben hirtelen átsütjük a csirkéket, úgy hogy a felületük jó pörkös, barna legyen. Ezután ezeket egy tepsibe teszzük. Nagyon minimális olajat öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük az egyik citrom kifacsart levét. Megöntözzük kevés szójaszósszal, majd sútőbe tesszük és kis lángon sütjük. Közben, a serpenyőben maradt zsiradékba teszünk 1-2 kanál lisztet, elkeverjük, majd beleteszünk egy kávéskanál mustárt, sót, őrölt borsot, a gyömbért és a másik citrom levét. Összeforraljuk és felöntjük az alaplével. Kevés citromhéjat is tehetünk bele. Ezzel megint összeforraljuk, beleöntjük a főzőtejszínt, és főzéssel besűrítjük. Ha kész, az egészet átszűrjük, vajdarabkákat dobálunk a tetejére és apróra vágott petrezselymet. A csirkét, kb.30 percig sütjük, ezután feljebb tesszük a hőfokot és kicsit megpirítjuk a pipit. Tálaláskor a húst vékonyan meglocsoljuk a mártással. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: doxikri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |