| Sertéskaraj tekercs Mo-No módra receptHúsételek Hozzávalók: 1-1.5 kg Sertéskaraj 1 csomag szeletet bacon 1/2 kg gomba 1-2 csomag gyors rizs 1 üveg csemege uborka szószhoz: 1/2 dl mustár, 1/2 dl ketchup, 1/2 dl olaj, só, őrölt bors, zúzott fokhagyma ízlés szerint. Elkészítés: A szószhoz valókat összekeverjük. A gombát megpucoljuk, apróra vágjuk. A gyors rizst kifőzzük. A sertéskarajt szeleteljük. Sertéskarajt vékonyabbra klopfoljuk, mint a rántott húshoz. Megkenjük a szósszal, ráfektetünk bacon szeletet, egyik végére hosszába ketté vágott savanyú uborkát teszünk, és feltekerjük a savanyú uborkától kezdve. Uborka a hústekercs közepén lesz. A tekercset hústűvel összeszúrjuk, majd olajon elősütjük kb. 1-2 percig. A megmaradt olajat egy tepsibe öntjük és sorban belerakjuk a hústekercseket. Rászórjuk a tepsiben lévő hús tetejére a gombát, sózzuk, ráöntünk 2 dl fehérbort. Alufóliával letakarjuk, félpuhára pároljuk, majd fólia nélkül pirítjuk. Mikor a húsnak szép piros színe van, a húst kiszedjük a tepsiből. A gombához megfőzött gyors rizst keverjük, ez a gombás rizs lesz a köret. Tanácsok: Mikor a hústekercset elősütjük, érdemes kisebb lábast használni, hogy az olaj bőven ellepje a hústekercset. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Artemisz59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |