| Fahéjas puding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 5 dkg mézeskalács 7,5 dkg vaj + a formához 7,5 dkg cukor + a formához 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál őrölt fahéj 1 evőkanál kakaó 4 dkg darált mandula 2,5 dkg cukrozott narancshéj (oranzsát) 5 dkg zsemlemorzsa 5 evőkanál vörösbor 3 evőkanál vágott mandula csillaggyümölcs a díszítéshez Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A mézeskalácsot összetörjük. A tojássárgájákat a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a fahéjat, a kakaót, a darált mandulát és a cukrozott narancshéjat. A mézeskalácsot összekeverjük a zsemlemorzsával, és ráöntjük a vörösbort. Az egészet a masszába dolgozzuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és ezt is a masszába forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, és cukorral beszórunk 4 közepes méretű vagy egy nagyobb kuglófformát (felfelé bővülő oldalú csészét, fém tálkát stb.) Egyenletesen szétosztva beleszórjuk a vágott mandulát is. A masszát a formákba töltjük, és forró vízzel teli tepsibe állítjuk (a víz a formák kétharmadáig érjen). A sütőben kb. 40 percig gőzöljük. A csillaggyümölcsöt megmossuk, szeletekre vágjuk. A pudingot tányérra borítjuk, és a csillaggyümölccsel díszítjük. Kiskegyed Konyhája A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |