| Rubin-szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a piskótához: 4 db tojás 4 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor fél csomag sütőpor A krémhez: fél liter tej 2 csomag vaníliás, főzés nélküli pudingpor (Gála) 2 teáskanál zöld mandulaaroma 2 dl fehérbor 5 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat habosra keverem a cukorral. A fehérjékből kemény habot verek, és óvatosan a sárga masszához forgatom. A lisztet alaposan összekeverem a kakaóval és a sütőporral, s a tojáshabos masszához adom, széles mozdulatokkal eldolgozom benne. Sütőpapírral bélelt, 30x25 cm-s tepsiben, 180 fokon megsütöm, 10-15 perc alatt elkészül. A megsült tésztát kiborítom a tepsiből, lehúzom róla a sütőpapírt. Tálcára teszem a piskótát, és egy hústűvel kis lyukakat szúrok rajta, majd meglocsolom a fehér borral. Elkészítem a krémet. A fél liter hideg tejben kézi habverő segítségével elkeverek előbb két teáskanál zöld színű mandulaaromát, majd beleszórom a két tasak főzés nélküli vaníliapudingot. A habverővel csomómentesre keverem. Állni hagyom 3-4 percig, ezalatt besűrűsödik a krém. Átkeverem a kézi habverővel, majd a piskótára kenem. Megszórom kókuszreszelékkel, és folpackkal lefedve legalább 2 órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Vékony pengéjű, vizes késsel kockákra vágom tálaláskor. A főzés nélküli pudinggal készített krém sokkal krémesebb, és kevésbé fojtó, mint a főzött pudingos, egészen más állagot és ízharmóniát lehet vele elérni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |