Tutireceptek.hu fejléc

Schiacciata Palermói göngyölt Focaccia recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:


Tésztához: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 110 ml viz, só
Töltelek: 2 csokor petrezselyem, 10 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt sajt, 2-3 db sózott hering (elhagyható), 10 dkg hagyma, őrölt bors, 4 ek. olívaolaj

Elkészítés:


Egy tálba tesszük a lisztet és megsózzuk. A langyos vizbe feloldjuk az élesztőt, és a liszthez keverjük. Könnyű, sima tésztává gyurjuk. Langyos helyen letakarva 45 percig kelesztjük.A megkelt tésztát 1/2 cm vastagra kinyujtjuk. 2 kanál olívaolajjal meglocsoljuk, megszórjuk vékonyra vágott hagymával, apróra vágott szalonnával, és füstölt sajttal, (rátépkejük a sózott heringet), és bőven meghintjük a vágott petrezselyemzölddel. Borsozzuk és ujabb 2kanál olívaolajjal megőntözzük.Óvatosan nyomkodva feltekerjük a tésztát. Tepsibe sűtőpapirt helyezünk, vékonyan olajjal bekenjük. A feltekert focacciát patkó alakra formázzuk és belehelyezzük a tepsibe.
180 °C fokra előmelegitett sütőben kb. 25 percig sütjük.

Tanácsok:
Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.


A receptet beküldte: csillibilli112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt sertéskaraj » Baconba göngyölt virsli » Göngyölt csülök » Göngyölt kel
» Göngyölt hering » Göngyölt hús olaszosan » Göngyölt gombás karaj: » Göngyölt pulykamell 2.
» Göngyölt pulykamell » Sonkával göngyölt virsli » Göngyölthús » Göngyölt tojás
» Olaszos göngyölt fasírt » Tésztába göngyölt virsli » Göngyölt karaj tekercs » Savanyú göngyölt hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.