| Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg felesborsó 30 dkg füstölt oldalas 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tk só 5 dkg disznózsír 3 evőkanál finomliszt 2 ek tejföl Elkészítés: A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1, 5 l vízben feltesszük főni. A vöröshagymát megfosztjuk a héjától, és egészben a borsóhoz adjuk. Később, mielőtt szétfőne, eltávolítjuk. A fokhagymát szétzúzzuk, és szintén a borsóhoz keverjük, valamint a sót is hozzáadjuk. Vigyázzunk, mert ha az oldalas nagyon sós, lehet, hogy nem kell a főzelékbe só. Kb. 2 óra hosszáig főzzük, közben többször kevergetjük, mert ahogy kezd szétfőni, könnyen odaéghet. Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket. Rántáshoz a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és kb. 4 dl hideg vízzel felengedjük, és szűrőn keresztül hozzákeverjük a főzelékhez. 2 ek tejfölt belekeverünk, és egyet forralunk rajta. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |