| Sárga lekvár (dinnye + barack) receptHozzávalók: 2 kg sárgabarack 2 db sárga dinnye 40 dkg kristálycukor 1 db citrom leve 1 kávéskanál nátrium benzonát Elkészítés: A barackot kimagozzuk, citromlével meglocsoljuk. A sárga dinnyét félbe vágjuk, belét eltávolítjuk és vékonyra szeletelve a héjától is megfosztjuk. Az így előkészített gyümölcsöt húsdaráló nagy lyukú tárcsájával ledaráljuk, szűrőbe téve levétől lecsöpögtetjük, majd állandó keverés mellett a cukorral felfőzzük, csavaros tetejű üvegekbe töltjük, tetejére szórunk késhegynyi nátrium benzonátot és lezárjuk. A megtöltött üvegeket másnapig felmelegített sütőbe vagy mikróba tesszük, - esetleg nagyanyáink módszerével dunsztba tesszük. Tanácsok: A leszűrt leve cukor és ásványvíz hozzáadásával üdítőként felhasználható. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |