| Sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel receptFőzelékek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 3 evőkanál zsír vagy olaj 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál tejföl 1-2 evőkanál fehérborecet 1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, vagy tárkonyos ecet) 8 db virsli 30 dkg emmentáli sajt A panírozáshoz: liszt tojás zsemlemorzsa Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk vagy szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Amíg a burgonya fő, előkészítjük a virsliket. A virsliket hosszában bevágjuk (a végeitől 1 cm-re, nem teljes hosszában). A sajtot felszeleteljük 3-4 mm vastagra (vagy vehetünk szeleteltet is), attól függően, mekkora a virsli, és a bevágásba tömjük. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk. Ha a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást (2 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt) készítünk hozzá, összeforraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tárkonyt és az ecetet. Ezzel már forralni nem kell, mert a tejföl összeugrik. A virsliket bő olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és feltétként a forró főzelékhez tálaljuk. Tanácsok: A kihűlt virsliket, ha nem fogy el, fel is karikázhatjuk, és koktélparadicsommal vagy savanyú uborkával, esetleg főtt tojással vendégváró falatkák is lehetnek. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |