| Sajttal és szalonnával töltött karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg karaj, 10 dkg szeletelt, könnyen olvadó sajt, 10 dkg angol- vagy füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 dl tejszín, őrölt bors, só a körethez: 50 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem, só. Elkészítés: A karajt sózva, borsozva forró olajban mindkét oldalán átsütöm. Ezután húst másfél-kétujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik közé egy-egy szelet sajtot meg szalonnát teszek, de eredeti formájára összeállítom. A tölteléket hagymával, sonkával dúsíthatjuk tetszés szerint. Alufóliába csomagolom, ráöntve az olajat, amiben a hús sült, meg egy-két kanál vizet, és szinte légmentesen összenyomom az alufólia széleit. Előmelegített sütőbe egy tepsibe két pohár vizet öntök, belefektetem a fóliacsomagot. Erős lángon egy óráig sütöm, majd a fóliából kiborítom, tálra teszem a húst. A fóliában maradt mártást a tejszínnel összekeverem, megforrósítom, és a húsra öntöm. Köretnek petrezselyemmel bőven megszúrt pirított gombát adok. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |