Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal és szalonnával töltött karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg karaj,
10 dkg szeletelt, könnyen olvadó sajt,
10 dkg angol- vagy füstölt szalonna,
2 evőkanál olaj,
1 dl tejszín,
őrölt bors,


a körethez: 50 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem, só.

Elkészítés:
A karajt sózva, borsozva forró olajban mindkét oldalán átsütöm. Ezután húst másfél-kétujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik közé egy-egy szelet sajtot meg szalonnát teszek, de eredeti formájára összeállítom. A tölteléket hagymával, sonkával dúsíthatjuk tetszés szerint.

Alufóliába csomagolom, ráöntve az olajat, amiben a hús sült, meg egy-két kanál vizet, és szinte légmentesen összenyomom az alufólia széleit. Előmelegített sütőbe egy tepsibe két pohár vizet öntök, belefektetem a fóliacsomagot. Erős lángon egy óráig sütöm, majd a fóliából kiborítom, tálra teszem a húst. A fóliában maradt mártást a tejszínnel összekeverem, megforrósítom, és a húsra öntöm. Köretnek petrezselyemmel bőven megszúrt pirított gombát adok.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött párizsiszeletek » Kapros-túrós töltött gomba » Töltött "bundás" tojás » töltött pulykamell
» Hamis töltött káposzta. » Borban sült töltött hús » Töltött pulyka nyakbőr » Borsóval töltött karaj
» Töltött tojás paleosan » Pudinggal töltött kalács » Hamis töltött libanyak » Töltött dagadó
» Töltött csirke krumplival » Toledói töltött csirke » Töltött paradicsompaprika » Sajtos, sült karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.