| Sajtoska receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg comb vagy lapocka, 2 tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 4 dkg reszelt füstölt sajt, 1 csokor snidling (vagy 1 teáskanál reszelt vöröshagyma), 1 mokkáskanál currypor, késhegynyi õrölt gyömbér, ízlés szerint só, törött fehér bors; olaj a sütéshez. Elkészítés: A húst megmosom, leszárítom, és egyforma, ujjnyi vastag szalagokra vágom. Megsózom, megborsozom, és 10 percig hagyom állni. Közben a tojásokat habosra verem, összekeverem a tejjel, a liszttel, a reszelt sajttal, a fûszerekkel, valamint a finomra metélt snidlinggel. (A masszának sûrû palacsintatészta állagúnak kell lennie.) Ha nem elég sûrû, kevés liszttel sûrítem, ha pedig túl sûrû, kevés tejjel hígítom. A húscsíkokat elõször lisztbe, majd a tésztába mártom, és azonnal bõ, forró olajban, de takaréklángon szép aranysárgára sütöm. (Vigyázat, a sajt miatt nagyon hamar sül a bunda. Ha a tûz erõs, rögtön megbarnul, és keserûvé válhat.) A felesleges olajat papírtörülközõvel leitatom és tartármártással valamint párolt vajas zöldséggel tálalom. Nemcsak melegen, hidegen is nagyon jó, akkor salátával teszem az asztalra. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |