| Szegfűszeges husi receptHúsételek Hozzávalók: 6-8 szeletke disznóhús, 5-6 nagyobb fej vöröshagyma, egy csomag egész szegfűszeg, olaj, só Elkészítés: A hagymákat megtisztítom a héjuktól, a szegfűszegekkel alaposan megtelítem - beleszurkálok egy csomót. A nagyobbik vágási felületnél kihagyom, hogy stabilan üljön majd. Kevés olajat teszek egy lefedhető serpenyőbe/lábosba, ami elég magas ahhoz, hogy a hagymák is beleférjenek kényelmesen. Az olajat megforrósítom, a husikat közben besózom, és egy picit sütöm őket. Kevés vizet töltök hozzá, és belehelyezem a husik közé a kidekorált hagymákat. Párolom, míg a husik puhák lesznek. Tanácsok: Nagyon kellemes ízű étel, de epeproblémások kerüljék. A hagymákba könnyebb a szegfűszeget beleszúrni, ha előtte késsel vagy fogpiszkálóval előszúrunk. Garantált sikerélmény, egy "szeg" sem fog eltörni. Ha marad lé a hús alatt, itt is besűríthetjük fehérbor vagy/és tejszín hozzáadásával. Köretként rízs illik hozzá. Lehet készíteni pulykából, vagy csirkéből is, csak nekem valamiért disznóból jobban ízlik - marhahúst meg nem eszem... Receptjeimnél az adagok ált. 1-2 max. 3 nagyon kis étkű főre szólnak. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: futrinka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |