| Sajtos zabpehelytallér-update 1 receptHozzávalók: 25 dkg zabpehely 2 tojás 4 dkg margarin 15-20 dkg sajt (ligthos) 1 ek teljeskiörlésű liszt 1 ek tejföl, 12%-os 1 tk só pici bors 1 tk sütőpor Elkészítés: A zabpelyhet picit a kezeddel összemorzsolod, így egy kicsit lesz lisztesebb része, de darabos marad.Aztán rászórod a többi száraz hozzávalót,a sajtot , összekevered.Jöhetnek a nedves hozzávalók putty-putty(tojás)patty (margarin), placcs (tejföl), jól összegyúrni az egészet. Diónyi golyókat formázni, majd kilapítani. Tanácsok: 220 fokon , kb 15-20 perc. A sajt lehet többféle. akár füstölt is.Nagylyukú reszelőn ajánlom lereszelni. Bors helyett is mehet más fűszer, fantázia kérdése. Én szilikon lapon sütöttem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: zuzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |