| Sajtos-újhagymás burgonyapürés korongok receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg burgonyapüré 1 db tojás 10 dkg trappista sajt (reszelt) 10 dkg füstölt sajt (reszelt) só ízlés szerint bors ízlés szerint 6 evőkanál finomliszt 4 db újhagyma (3 db a pürébe, 1 darab díszítésnek) 150 g tejföl (aki ezzel megkeni) Sütőzsiradék 3 dl napraforgó olaj Elkészítés: Ha nem maradékból készítjük, akkor saját ízlésünk szerint készítünk burgonyapürét. Kihűlt állapotában hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott újhagymákat, reszelt sajtokat, tojást, fűszereket, lisztet, jól összekavarjuk fakanállal. Ha kellő állagú, kézzel kiveszünk tetszőleges kis adagot, azt a bőven lisztezett deszkán (sütőpapíron) ellapítjuk, körülbelül ugyanakkorák legyenek! Otthagyjuk a lisztezett felületen. Tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat, s a korongokat, mindkét oldalukat, közepes lángon, szép pirosra sütjük. Tálalhatjuk magában is, de tejföllel megkenve még finomabb. Másnaposan is nagyon finom, kissé felmelegítve, de hidegen is. Ezek a mennyiségek irányadók! Hogy mennyi liszt kell hozzá, az attól is függ, ki milyen hígra készítette a pürét. Bármilyen sajtot használhatunk hozzá (reszelhetőt), akár egyfélét is, lehet bőven beletenni. Ha túl sűrű lenne, akkor tegyünk bele még egy tojást, ha túl hígra sikeredne, tegyünk bele még egy evőkanál lisztet. Elrontani lehetetlen - könnyen formázható, puha masszát kell kapnunk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |