Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyapürés szendvics recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 szelet körbevágott kenyér, 1 dl megmaradt burgonyapüré, 1 tojás, 2 evõkanál reszelt sajt, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 kis diónyi vöröshagyma, kevés só és törött fehér bors, 1 késhegynyi õrölt szerecsendió-virág.

Elkészítés:
A nyers, kissé felvert tojást összekeverjük a burgonyapürével és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát. A sóval, a borssal és a szerecsendió-virággal ízesítjük, végül hozzákeverjük a megpuhított, de már nem forró vajat. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a burgonyás masszát rákenve, tepsire vagy sütõlemezre helyezzük. Elõmelegített forró sütõbe vagy grillsütõbe tolva, szép sárgásbarnára (de nem nagyon sötétre) sütjük. Fokhagymával vagy kaporral is lehet ízesíteni, de egyidejûleg vagy az egyikkel, vagy a másikkal.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Melegszendvics Erzsi módra » Fehérbabos szendvicskrém » Töltött szendvics » Bolgár szendvics
» Vaníliás-szilvás szendvics » Orosz szendvics » Sonkás szendvics 3. » Olasz szendvics másképpen
» Díszes szendvics » Melegszendvics » Tojásos melegszendvics » Szalonnás szendvicskrém
» Spárgás melegszendvics » Pulykás pitaszendvics » Reggeli szendvics » Garnélás szendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.