Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-tejfölös-hagymás lepény. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 2 dcl víz
- 2 evőkanál olaj
- 5-6 nagy fej vöröshagyma
- 2 pohár tejföl
- 20-30dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyem

Elkészítés:
Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatom, majd a liszthez öntöm.
Hozzáadom a vizet és az olajat.
Összegyúrom, 1 órát kelesztem, majd kivajazott tepsibe teszem, és villával kicsit megszurkálom.

A szeletekre vágott hagymát megdinsztelem, miután kihűlt,
hozzákeverem a tejfölt és a sajt felét (ízlés szerint, minél több, annál jobb :)),
ízesítem borssal, sóval, petrezselyemmel. Elegyengetem a tésztán, megsütöm (kb. 30 perc alatt).
Még mielőtt kész, a sajt másik felével megszórom, és a tetejére olvasztom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni tarhonyás » Gesztenyés mézes mákos nudli » Gyors lasagne réteslapból » Füstölt sajtos penne
» Mogyoró pirula » Morva kalács » Cukkinis palacsinta sajttal » Fokhagymás tészta
» Tejszínes-zöldséges spagetti » Mákos guba.. » Sárkány tészta » Nagyapó kedvenc tésztája
» Falusi csöröge » Szalámis makaróni » Tonhalas tészta » Soknás-baconos rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.