| Sajtos-tejfölös-hagymás lepény. receptTésztafélék Hozzávalók: - 2 dkg élesztő - 40 dkg liszt - 2 dcl víz - 2 evőkanál olaj - 5-6 nagy fej vöröshagyma - 2 pohár tejföl - 20-30dkg reszelt sajt - só - bors - petrezselyem Elkészítés: Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatom, majd a liszthez öntöm. Hozzáadom a vizet és az olajat. Összegyúrom, 1 órát kelesztem, majd kivajazott tepsibe teszem, és villával kicsit megszurkálom. A szeletekre vágott hagymát megdinsztelem, miután kihűlt, hozzákeverem a tejfölt és a sajt felét (ízlés szerint, minél több, annál jobb :)), ízesítem borssal, sóval, petrezselyemmel. Elegyengetem a tésztán, megsütöm (kb. 30 perc alatt). Még mielőtt kész, a sajt másik felével megszórom, és a tetejére olvasztom. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |